OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER WEB SİTESİ GİZLİLİK ve ÇEREZ POLİTİKASI

OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER Muayenehanesi (“OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER”) tarafından işletilen gurselturgut gurselturgut.com web sitesini ziyaret edenlerin (“Ziyaretçi”) kişisel verilerini, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”) ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. İnternet sitemize girdiğinizde, adres çubuğunuzda gurselturgut.com adresinin yanında bulunan “kilit” işaretine tıklayarak, kullanılan çerezleri inceleyebilirsiniz.

Web sitemizden ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi, tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

Kişisel Verilerin İşlenme Amacı
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, aşağıda sıralanan amaçlarla OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER tarafından KVKK’nın 5. ve 6. maddeleri ile GDPR 6. ve 9. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER tarafından gerçekleştirilen sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER tarafından sunulan hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, KVKK 8. ve 9. maddelerine ve GDPR 45. ve 49. maddelerine uygun olmak suretiyle tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına yukarıda sayılan kişisel veri işleme şartları ve amaçlarında sayılı hallerde aktarılabilmektedir.
Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, ziyaretçinin izniyle web sitemiz alanında çerezler uygulanmaktadır.

Çerezlerin Kullanım Amacı
Çerezlerden bazıları, internet sitemizin işlevlerini ve güvenlik özelliklerini yerine getirmesi için gerekli olabilecek çerezlerdir. Ancak internet sitemizde kullanılan diğer çerezler, bu kapsamda zorunlu olarak nitelendirilemeyecek olan, pazarlama, reklam, analitik, istatistik ya da internet sitesinin performansını artırmak gibi amaçlara yönelik çerezler olabilir. Bu çerezler vasıtası ile tarayıcınızdaki kullanıcı davranışlarınız gibi kişisel veri niteliğinde bilgilerin işlenmesi söz konusu olabilir.

Çerez Tercihlerini Kontrol Etme
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. İnternet sitemizi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Ancak, çerezlerin kullanımını kabul etmiyorsanız, internet tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek, zorunlu olanlar dışındaki çerezlerin kullanımını sonlandırabilirsiniz. İnternet tarayıcınızdaki çerezlerin nasıl sonlandırılacağını öğrenmek için aşağıdaki linkleri incelemenizin faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

Google Chrome için:

https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr&oco=0

İnternet Explorer için:

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Safari için:

https://support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac

Veri Sahiplerinin Hakları
Veri Sahipleri, GDPR ile KVKK’da belirtilen haklarını, ayrıntısını OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER Muayenehanesi Kişisel Verilerin İşlenmesi İlişkin Aydınlatma Metnini bulabileceği drsedatkoyunsever.com adresinde yer alan KVK menüsünden öğrenebilecektir. Veri Sahipleri, kişisel verilerinin işlenmesine yönelik taleplerini OP. DR. SEDAT KOYUNSEVER’e iletebilecektir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

Politika’nın Yürürlüğü
Bu Politika yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi halinde Politika’nın yürürlük tarihi revize edilir.